Beretrots

Ik heb een boek gemaakt en daar ben ik beretrots op. Ook al besef ik het nog niet helemaal. Het ligt in de winkel en ik krijg complimenten en schouderklopjes en daar ben ik, nogmaals, beretrots op. Wauw! Ik heb een boek gemaakt!

Ik was 15 jaar toen ik voor het eerst met Dijkpop in aanraking kwam. Dijkpop kwam toen ook voor de eerste keer in aanraking met mij. Het was het eerste festival en ik was gek van muziek en daarom was ik erbij, that’s it. Ik had posters van The Smiths, The Cure en The Cult in mijn kamer hangen en daar zat ik ook vaak. Muziek luisteren op mijn stereotoren. Van ‘Boy’s don’t Cry’ naar het nog steeds geweldige ‘Love’ album van The Cult.

Op tv zag je beelden van Pinkpop en mijn oren waren vastgeroest aan Hilversum III waar de VARA destijds o.a. Pinkpop uitzond. Ik weet nog goed dat U2 in 1981 op Pinkpop stond en ik klaar stond met mijn rechter wijs- en middelvinger om op het moment supreme op de ‘play’ en ‘record’ knop te drukken. U2 live op een SA-90 cassette van TDK. Ik heb ‘m grijs gedraaid en daaraan is hij ook overleden. Een jonge U2 met voor mij ‘Story’s for Boy’s’ als absoluut prijsnummer. Hoe mooi vond ik dat! En dat vind ik nog steeds. De liefe voor blijft altijd bestaan en ik ben blij dat ik dat heb meegekregen. Mijn oudere zus en broer zorgde voor de basis met Lou Reed, David Bowie, The Beatles en The Golden Earring maar ook m’n moeder zorgde voor goede invloeden die je pas vele jaren later begrijpt: Michel Fugain! Fugain et le Big Bazar n°4” uit 1976. Prachtige plaat vind ik nu.

Het is nu 31 jaar verder en ik zit evenzovele jaren bij de organisatie van het Dijkpop Festival. Ik heb mijn eigen Pinkpop gecreeerd (natuurlijk niet alleen) en zoals ook in het boek beschreven staat is het veel te mooi om met deze prachtige hobby te stoppen. Muziek is de grootste drijfveer en daarmee maak je vele mensen heel erg blij. Ik heb veel geleerd in de organisatie van het festival en het kleurt mijn leven. Geen jaar is hetzelfde en het is een bijzonder fenomeen in de grote regio. Ik ben blij dat het festival toevertouwd is aan het papier en dat de geschiedenis van het Dijkpop Festival te zien is voor iedereen. Met passie & liefde gemaakt. En daar ben ik beretrots op!