Dijkpop 2018

Kijk, en daar is weer een Dijkpop Festival. Mijn 35e keer. 35 keer als één van de organisatoren. Het zit in mijn haarvaten, het stroomt door mijn bloed en ik adem het uit. Het is zo en het zal altijd zo blijven. En na afgelopen weekend heb je truckladingen vol energie gekregen van allen mensen met een blij gezicht, dat hadden ze allemaal! De beste acts deze dag voor mij waren Tusky, Birth of Joy, Evil Empire Orchestra en Fleddy Melculy.

Niet geheel toevallig stonden de meeste op het nieuwe podium wat ons festival rijk is: De Rock & Rolla. Een kleine circustent met een knusse uitstraling. De bands die er optraden waren niet aan de knusse kant maar het gevoel was goed, dat hoorde we aan alle kanten.
Ik moet toch even een kleine kanttekening maken bij het fenomeen Ronnie Flex. Hij speelde met z’n Deuxperience band op de MainStage. Ik ben geen fan van zijn muziek maar de band die hem begeleidt is van grote klasse. Hij stond dan ook terecht op dat podium, de tent puilde uit. Net als trouwens bij K’s Choice en Racoon.
Het was wederom een topeditie met een record aantal bezoekers (6000, uitverkocht), bijzondere acts (nondesju sho), de altijd leuke en pikante Ohlala Bar, Biertuin met speciale bieren en nog veel meer. Mede mogelijk gemaakt door 300 vrijwilligers en heel veel blij publiek. Daar doen we het voor